О Ауторима

Павле Миљуков, Шарл Сењобос, Луј Езенман, Далмеда, Г. Данилов, П. Гронски, А. Кизеветер, В. Мјакотин, Б. Микин-Гецевич и Л. Нидерле 

ПАВЛЕ  НИКОЛАЈЕВИЧ МИЉУКОВ, (Павел Николаевич Милюков, 27. јануар 1859 - 31. март 1943.) Руски политичар, оснивач, вођа и најистакнутији члан Конститутивне демократске партије. Био је министар иностраних послова у Привременој влади након Фебруарске револуције. 

 

 

ШАРЛ СЕБОЊОС (1854-1942) један је од најеминентнијих француских историчара с краја XIX века. Бриљантан студент, завршио је студије историје на Сорбони као први у својој генерацији, да би даље школовање наставио у Берклину. Одбранивши докторску дисертацију 1881, бива постављен за предавача, прво на Дижонском универзитету, а затим и на Сорбони. Аутор је многих књига из политичке историје, а међу њима је свакако најпознатија Политичка историја савремене Европе, као и књига коју вам овде представљамо. За време Другог светског рата био је протеран од стране нациста на једно полуострво у Бретањи, где је био у некој врсти кућног притвора све до своје смрти 1942. године. 

 

 

 

 

ВРХ СТРАНЕ